Draaiboek 'preventie ondervoeding' in woonzorgcentra

Voor wie? Verpleegkundigen, zorgkundigen, directies, diëtisten, logistiek assistenten … Iedereen die werkt  in een woonzorgcentrum en een voedingsbeleid wil ontwikkelen of het bestaande verbeteren

Tijdens deze e-learning maak je kennis met het draaiboek preventie ondervoeding voor woonzorgcentra en leer je ermee aan de slag te gaan. Deze training richt zicht tot medewerkers van woonzorgcentra die met behulp van het draaiboek preventie ondervoeding een voedingsbeleid willen ontwikkelen of het bestaande verbeteren. 

Wat kan je verwachten?

Het draaiboek preventie ondervoeding voor woonzorgcentra biedt ondersteuning aan organisaties en hulpverleners om een nieuw, gepast preventiebeleid in het woonzorgcentrum te ontwikkelen en te integreren. Of om het bestaande voedingsbeleid te verbeteren. 

Het draaiboek bevat een 7-stappenplan dat je helpt om een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid uit te werken en zoomt in op drie thema’s: screening, maaltijden en maaltijdomkadering. Het richt zich voornamelijk op bewoners met een risico op ondervoeding, maar zeker ook op bewoners met een goede voedingsstatus, om hun ‘gezonde’ status natuurlijk te kunnen behouden. 

Ben jij ondervoeding mee een stapje voor? 

Prijs: Gratis