De voedselomgeving en walkability in een gezonde publieke ruimte
Voor wie?
Lokale besturen
Intro
Tijdens deze vorming bekijken we hoe de voedselomgeving en de walkability van een buurt ons eet- en beweeggedrag mee beïnvloeden en hoe je die buurt gezonder kan maken.
Wat kan je verwachten?
We duiden een aantal definities en begrippen over de voedselomgeving en walkability en we gaan in op welke verschillende aspecten uit de context ons eet- en beweeggedrag mee sturen. Andere thema’s die aan bod komen:
de voedselomgeving en walkability in Vlaanderen op een objectieve en subjectieve manier in kaart en beeld brengen;
de instrumenten om daarmee aan de slag te gaan (bv. de walkabilityscore-tool);
participatie van kwetsbare doelgroepen;
oplossingen en good practices om de voedsel- en beweegomgeving gezonder te maken.
De informatie uit deze vorming is o.a. gebaseerd op het Hap & Stap-project, gefinancierd door Kom op Tegen Kanker.
Deze vorming kan afhankelijk van de vraag uitgebreid worden en/of gekoppeld aan de workshop ‘Hap en stap doorheen je buurt om de voedselomgeving en walkability te analyseren’.
Prijs:
€300
Duurtijd en locatie:
- Duur: 1,5 uur theoretische uitleg (begrippen en methodes) + 30 minuten praktische toepassing indien voor de uitbreiding wordt gekozen
- Datum, uur en locatie: naar keuze (in samenspraak met lesgever)
Lesgever(s):
Sara Claeys, Eva Jacobs
Vraag je sessie aan 👇
Contacteer sara.claeys@gezondleven.be voor meer informatie